BRANDED WOMEN: Cities And Seas

BRANDED WOMEN
Cities And Seas
Ranch

Nurinkurista mutta totta: Branded Women oli tallustanut yhden tien umpikujaan asti ensimmäisellä albumillaan Velvet Hours Stolen Moments. Debyytille oli tiivistetty verkkaisen ja viipyilevän yökerhogaragen parhaat palat. Samalla kun vuosia mukana roikkuneet kappaleet jätettiin taakse, oli helppoa lähteä eteenpäin. Second Bestista oli näköjään silti saatava vielä yksi versio.

Cities And Seasillakin tunnelma on yhä tärkeämpi kuin yksittäiset biisit, joissa on tällä kertaa huomattavasti laveammin variaatiota. Samalla Branded Women on astetta suomalaisempi. Kaihoa on jopa kansikuvien apaattisissa tuijotuksissa asti. Parhaiten iskelmällisyyden huomaa Stronger Than Allissa, joka voisi olla Badding-kauden Agentsia.

Toisaalta tuoreella rumpalilla vahvistettu Branded Women on vapautuneempi. Uran alkuvaiheen ristiriitaiset odotukset on sivuutettu ja nyt uskalletaan myös irrotella, oli se sitten nokittelua Jussi Sydänmäen kanssa Easy To Hidessa tai roheaa torvijamittelua While Love Remainsissa.

Mihin kummaan on hävinnyt vielä ennakkolevyllä mukana ollut nimibiisi, jonka paikka hassusta sovituksesta huolimatta olisi ehdottomasti ollut levyllä?