BRANDED WOMEN: Velvet Hours – Stolen Moments

BRANDED WOMEN
Velvet Hours - Stolen Moments
Ranch

Rock'n'rollissa on suurelta osin kyse tyylitajusta. Sitä Branded Womenille on kertynyt jopa niin paljon, että yhtyeen esikoisalbumilla itse musiikki jää sivuosaan. Se tuntuu liian tiedostetulta, liian valitulta. Velvet Hours – Stolen Moments -levy kuulosta siltä, että sitä ei ole tehty sisäisestä pakosta, vaan koska on coolia olla rockbändissä.

Jälkiviisaasti on helppo todeta, että yhtyeen tarina tukee tätä olettamusta. Branded Women nimittäin perustettiin baarissa. Ensin tulivat idea ja nimi, vasta sitten opeteltiin soittamaan ja tekemään biisejä. Esikoislevyyn on selvästi laitettu rutkasti ajatusta, mutta silti yhtyeelle jää paljon parannettavaa tulevaisuudessa – eikä kyse ole pelkästään soitto- ja laulutaidosta. Branded Womenin vähäeleisesti fiilistelevästä yökerhorockista on helppo nauttia satunnaisesti, mutta albumimitta osoittautuu aivan liian pitkäksi muodoksi viisikon näkemykseen nähden.

Parasta usein liian flegmaattiseksi laskeutuvassa levyssä on vanhahtava soundi, joka hengittää, kuten sen kuuluukin. Mutta kun soitossa ei ole ryhtiä eikä svengiä, on kappaleiden esittäminen kiinnostavasti erittäin vaikeaa. Toistaiseksi Branded Women on parhaimmillaan tilanteissa, joissa huomio kiinnittyy automaattisesti muuhunkin kuin musiikkiin – siis sympaattisena klubibändinä.