BUSDRIVER: RoadKillOvercoat

BUSDRIVER
RoadKillOvercoat
Epitaph

Busdriver totesi kaksi vuotta sitten Pitchforkin profiilissa, ettei ”backpackereita enää ole. On vain hipstereitä.” Siksi on kuvaavaa, että Project Blowed -kollektiivista ponnistavan mc:n uuden levyn julkaisee Epitaph, jolla on pian Suomessa vierailevan The Coupin ohella riveissään Atmosphere, Sage Francis ja Dangerdoom.

Busdriver totesi ”stadionrap”-luonnostelmassaan Fear Of A Black Tangent (2005), että hänellä on todennäköisesti enemmän faneja Ranskassa kuin Yhdysvalloissa. RoadKillOverCoatilla hän heittää bensaa liekkeihin ja esiintyy määritelmiä pakoilevasta tuotannosta kuulujen Boom-Bipin ja DJ Nobodyn tuottamana. Kaksikko valaa kappaleille verrattain hitaan, synteettisen ja selväpiirteisen vaikkakin psykedeelisen pohjan, joka pukee mutta myös selkeyttää Busdriverin omintakeista ajatuksenjuoksua.

Selkeät kappalerakenteet tarjoava sci-fi-tuotanto auttaa Busdriveria kirjoittamaan tavalla, joka oli hänelle vieras vielä Memoirs Of The Elephantmanin (1999) aikoihin. Selkeät sekvenssit kehystävät satumaisen flow’n, ja syntyvä selkeys paljastuu petolliseksi vaikutelmaksi: räiskyvien tyylien mestari antaa jälleen kerran assosiatiivisuuden kukoistaa kappaleiden ja kirjaimellisuuden kustannuksella.