Buzzcocksin bootleg muuttui viralliseksi aarteeksi – Ilkikurinen punkpop ei ole vanhentunut vuosikymmenten saatossa

Buzzcocks
Time's Up!
Domino

Brittipunkin poplaidan kuningasyhtye Buzzcocks juhlii 40 vuotta sitten alkanutta levytysuraansa julkaisemalla uudelleen virallisen debyyttinsä Spiral Scratch -ep:n ja hiukan aiemmin äänitetyn mutta vasta vuonna 1978 ilmestyneen bootlegalbumin Time’s Up!

Buzzcocks ikuisti Time’s Upille lähes koko livesettinsä, jolla kvartetti syöksee loisteliaasti pörisevän vajaan puolituntisen adrenaliiniruiskeen. Pete Shelley antaa kitaranpuolikkaansa surista bändin nimen arvoisesti parilla kaoottis-avantgardistisella soololla maustettuna. Spiral Scratchin ohella levy on myös ainoa äänite, jolla laulajana toimii Shelleyn kanssa yhtyeen perustanut Howard Devoto. Ilkikurisen pisteliäässä Devotossa voi kuulla enemmän The Fallin Mark E. Smithiä kuin Johnny Rottenia.

Ikävystyminen ja turhautuminen olivat useiden aikalaisten tavoin myös nuoren Buzzcocksin motivaattoreita. Tiukkojen kertosäkeiden ja melodioiden lomasta pilkistää kuitenkin myös ripaus huumoria. Bändin hyvää makua korostavat albumille lainatut Troggsin I Can’t Control Myself ja Captain Beefheartin I Love You, You Big Dummy, johon Devoto palasi Magazinen kolmannella singlellä.

Alkuperäisen Time’s Upin biisijärjestyksen muokkaamisesta ja Boredomin toisen version pois jättämisestä huolimatta käsillä on yhä ilmiselvä aarre.