CAPTAIN COUGAR: Chapters

CAPTAIN COUGAR
Chapters
Pinetree Records

Chapters-levyltä olisi voinut karsia vähäisetkin ohjelmoidut taustat, sillä ne vain halventavat kokonaisuutta. Laulaja Eva Louhivuoren ääni kiristyy kiusallisesti tavoitellessaan korkeita nuotteja esimerkiksi  Good To Know -balladissa. Sanoituksista olisi pitänyt viivata yli pari ”she will never OD/’cause she’s got the Ph.D.” -tyylistä nokkeluutta. On muuten aika stereotyyppistä ajatella, että tutkinto pelastaisi yliannostukselta.

Muuten jyväskyläläisen yhtyeen ensialbumi paljastuu mallikelpoiseksi suoritukseksi. Chapters ei ole kaikkein persoonallisin tai yllättävin levy, mutta sitä on nautinto kuunnella. Kitaristi Jussi Petäjä kirjoittaa sujuvia, tasalaatuisia biisejä, jotka ryhmä toteuttaa taitavasti. Isommalla budjetilla tehtynä jo tällaisena erinomainen albumi olisi parantunut entisestään.

Levy alkaa Oasiksen ja Canned Heatin mieleen tuovalla countyrock-poljennolla, mutta muutoin sillä ei ole tekemistä kummankaan kanssa. Jesus Doesn’t Live Here Anymore soi paljaana folkina ja I Don’t Know Your Name helkkyy kuin R.E.M. joskus kauan sitten. Albumin kaksi viimeistä biisiä puolestaan viittaavat Irlantiin päin, Lovesong # 1 rempseästi ja Our Place nätisti. Kaiken muun hyvän lisäksi Chapters on myös kavalasti monipuolinen kiekko.