CELESTY: Mortal Mind Creations

CELESTY
Mortal Mind Creations
Dockyard1

Paikalleen näivettyneessä, oman mahdottomuutensa kangistamassa power metal -kentässä Mortal Mind Creations on pirteä tapaus. Se on pienoinen ihme, kun muistellaan millaista ikiaikaisilla melodioilla, kopionkopiokompeilla ja fanfaarikoskettimilla vauhditettua huviajelua Legacy Of Hate -levy vielä oli. Kuluneet kaksi ja puoli vuotta on merkinnyt paitsi kehitysharppausta, myös identiteetin muokkautumista ja miehistymistä.

Avaus Lord Of Mortals asettaa levylle heti jyrkemmän tunnelman: meininkinä on rutistaa heviä eikä hölkätä. Rumpuja on ruvettu soittamaan, nyt ei enää tyydytä vain toistelemaan powerin perusläpsytyksiä. Demon Insiden raaka alkuhaipakka ja arvokkuutta luovat kosketinnostatukset väliosassa sulattavat vastarintaa, samoin kuin Empty Roomin keskitempoinen eteneminen vetoavan laulumelodian kanssa. Toisaalta jatkuva taitojen äärirajoilla laulaminen aiheuttaa ikävää huojuntaa, ja laulusovituksissakin olisi ollut vielä hiomista ja asettelua.

Kun ottaa huomioon, että sanoituksissa jatkuu sama saga kuin aiemmilla levyillä ja määrite on ”eeppinen fantasiametalli tummine varjostuksineen ja kokeellisine särmineen”, asiat voisivat olla paljon huonomminkin.