CELESTY: Vendetta

CELESTY
Vendetta
Spinefarm

Onnea vain tältäkin suunnalta Celestyn laulajalle Antti Railiolle, joka oli mukana voittamassa Kuorosotaa Timo Kotipellon joukoissa. Railio on komeaääninen laulaja ja sopii kruunuksi myös Celestyn eläväiselle voimametallille.

Celesty on lähtenyt neljännellä levyllä tavoittelemaan mahtipontista soundimaailmaa. Mukana on Tampereen kaupunginorkesterin muusikoista koottu orkesteri sekä ammattilaiskuoro. Sävellykset sinänsä ovat lajityypille ominaisesti suuria ja tarjoavat runsaasti sovitusmahdollisuuksia.

Kappaleista jää vaikutelma, että orkesterin ja kuoron potentiaalia on käytetty säästeliäästi, jos kohta muutamille raidoille on löytynyt pikantteja yksityiskohtia. Toisaalta kuitenkin bändi muistaa edelleen herkutella kirpeillä progevivahteilla, joiden kokonaisuutta elähdyttävä vaikutus on huomattava.

Celesty pistää peliin voimakkaita sointuja ja suuria tunteita, mutta ne voisivat sittenkin olla vielä voimakkaampia ja suurempia. Bändi on varmasti tiennyt materiaalinsa vahvuudet, mutta ne eivät näytä siivittäneen sitä erityiseen tunnelaukkaan. Vendetta on silti täyteläinen, paljon löytämisen iloa tarjoava albumi. Celestyltä vain uskalsi odottaa vielä vähän enemmän.