CHAIRLIFT: Something

CHAIRLIFT
Something
Kanine Records

Something on brooklynilaisen elektopop-duon toinen albumi. Caroline Polachekin ja Patrick Wimberlyn muodostama yhtye tekee musiikkia, jonka uskoisi kelpaavan snobeimmillekin indie-puristeille. Sen verran viileän muodikkaalta levy kuulostaa. Samasta syystä se jättää myös hieman kylmäksi.

Sävellyksellisesti Something on keskimääräistä parempi albumi. Se ei sisällä yhtään tajuntaa räjäyttävää laulua, mutta sen kappalemateriaali on tasaisen vahvaa. Levy on täynnä kekseliäitä melodioita ja jännittäviä 1980-luvulta haiskahtavia äänikokeiluja.
Luonteeltaan levy on melko melankolinen ja lähes apaattinen. Kliininen äänimaailma tehostaa vaikutelmaa. Se tuo hetkittäin mieleen brittiläisen popduo Everything But The Girlin. Polachekin haikea ja eteerinen ääni jopa kuulostaa paikoin Tracey Thornilta.

Levyn kenkiin tuijotteleva tunnelma jää kaikkiaan turhan etäiseksi. Some­thing ei lopulta sano kuulijalle paljoakaan. Alakulostaan huolimatta se ei tavoita Depeche Modelle tyypillistä kohtalokkuutta, eikä toisaalta herätä Reginalle ominaista sympaattista innostusta.