COASTS: Coasts

COASTS
Coasts
Warner

Englannin Bristolista esiin astuva Coasts on häpeilemättömän hittihakuinen yhtye. Tyylilajina on milleniaalisen puoliverinen rock-jumppaus, jossa jokainen koukku ja käänne on tarkoin mietitty.

Kaiken perustuessa tarttuvuuteen, on kuulijan kysyttävä itseltään: tarttuuko? Kyllä ja ei, sillä kuten niin monella muulla vastaavankaltaisella levyllä, myös Coastsin debyytillä ässät viskotaan tiskiin heti kättelyssä. Oceans, Wolves ja You ovat täsmärypistyksiä, jotka saavat 2010-luvulla puolivahingossa setääntyneet The Scriptin ja Maroon 5:n vaikuttamaan konventioiltaan konservatiivisessa karsinassaankin pahvisilta.

Albumin puolivälissä on hieman tyytymisen makua, Stay huudattaa päämäärättömästi ja A Rush Of Blood hetkuttelee nimestään huolimatta kaukana Coldplayn kulta-aikojen leveleistä. Lopussa Wash Awayn tummemmat sävyt ja Tonightin luontevalta kuulostava toiveikkuus pistävät jälleen niskat nytkymään.

Satamakaupungin sälleillä on hyppysissään melko lailla viimeisen päälle viilattu paketti, jossa tuoksuu sekä musiikin tekemisen riemu että isoveljen dödö. Sympaattisen oloisten jamppojen urakehitystä jää odottamaan mielenkiinnolla.