Dennis Lyxzénin kummallinen aikakone: Nostalgista post punkia ajasta, jota ei ollut olemassakaan

INVSN
The Beautiful Stories
Woah Dad!

Pitkäaikaisena Refused-fanina haluaisin pitää Dennis Lyxzéniä punkin puolijumalana ja palvoa maata hänen jalkojensa alla. Valitettavasti Lyxzén ja hänen vaihtelevan tasoiset projektinsa eivät ole tehneet tästä helppoa.

Yhtye nimeltä INVSN on oikeastaan vain jatkoa Dennisin Lost Patrol -sooloprojektille, joka muutti muotoaan ensin ruotsinkielistä retropunkkia soittavaksi Invasioneniksi ja sittemmin nykyiseen 1980-luvulta ammentavaan sointiinsa. The Beautiful Stories on INVSN-nimellä julkaistuista levyistä ensimmäinen, josta ei julkaista versiota ruotsiksi sekä englanniksi. Ehkä parempi näin.

The Beautiful Stories hämmentää kuulijansa aluksi. Levyn ehkä menevimmällä kappaleella Immer Zu starttaava levy kasvaa hiljalleen, eikä sisällä yhtään helposti omaksuttavaa hittikappaletta. Levy on kuin vapaapurjehdusta The Curen punkin jälkeisen masennuksen, Nine Inch Nailsin industrialin ja yllättäen The xx:ää muistuttavan soinnin välisellä kartoittamattomalla merialueella.

Vuoden 2017 levyksi The Beautiful Stories aukeaa yllättävän hitaasti. Se ei tarjoa helppoja kliimakseja, vaan rakentaa pitkiä jännitteitä. INVSN herättää post punkillaan nostalgiaa ajasta, jota ei ollut olemassakaan.