THE DEREK TRUCKS BAND: Already Free

THE DEREK TRUCKS BAND
Already Free
Victor

24-vuotiaaksi slide-kitaroinnistaan tunnettu Derek Trucks on ehtinyt paljon. Toisaalta, jos kiertuekitaristin pesti The Allman Brothersissa irtoaa 12-vuotiaana (tosin sukulaissuhteilla) onkin jo aika julkaista kuudes soolo.

Vaikka Already Freellä risteillään rhythm & bluesista jazz- ja soul-sävyjen kautta gospeliin, kovin kauaksi Trucks ei työpaikaltaan lähde. Fetissien tai oman erinomaisuuden sijasta hän tyytyy nauttimaan vetävästä groovesta osana kaveriporukkaa – ja hyvä niin.

Kuten koko levy, myös Trucksin soitto on helposti lähestyttävää, nyanssirikasta ja vaivattoman kuuloista. Ajoittaisesta revittelystä huolimatta bändin monipuolinen jami on hillittyä, biisejä palvelevaa. Tarjolla ei ole elämän eikä kuoleman hikeä, mutta laadukasta ja perinnetietoista siltojen rakentelua nyt kuitenkin.

Ehkä nimi kiteyttää pohjavireen: Already Free on musiikkia elämän hyväksyneille puuhastelijoille, jotka laiduntavat vapaina omilla mukavuusalueillaan, oli kyse sitten hiihtoladuista tai kahdeksantoista reiän viheriöistä.