DEVICE: Device

DEVICE
Device
Warner Bros

Vannoutuneiden Disturbed-fanien on syytä olla huolissaan. Bändi on tauolla määrittelemättömän ajan, mutta kuitenkin kauan. Inspiraatiota odotellaan. Samaan aikaan yhtyeen laulajan julkaiseman levyn kärkibiisit kuulostavat täsmälleen Disturbedilta, vaikka hän niitä erilaisiksi väittääkin. Disturbed-teemaista musiikkia kuultaisiin siis jatkossa toisten miesten tekemänä, vaikka Disturbed ei koskaan palaisi.

Devicen debyytin kolme ensimmäistä kappaletta, etenkin Vilify, voisivat olla Disturbedin levyltä, sillä ne eivät jää tyylillisesti eivätkä välttämättä laadullisestikaan jälkeen. David Draimanin tunnistettava ääni tietysti määrittää musiikkia, mutta vielä enemmän vaikuttavat laulumelodiat ja -tyyli, sillä minkäänlaista eroa ei edes yritetä tehdä.

Devicen keino erottua paksusta ja tykyttävästä Disturbed-metallista ovat vierailijat. Lzzy Halen, Mr. Shadowsin ja Serj Tankianin kaltaiset vieraat tuovat levylle vaihtelua, koska heidän myötään murretaan biisirakenteita ja etsitään uusia ilmaisutapoja. Silti jään kaipaamaan nimenomaan David Draimania. Mies voi tehdä hyviä Disturbed-biisejä lopun ikäänsä, mutta eikö soolohenkisellä levyllä olisi syytä heittäytyä tutusta vähän tuntemattomampaan? Omana itsenään eikä pelkästään tähtivieraiden kanssa?

Tasoltaan Device on kohtuullinen albumi, mutta rohkeutta tai laajempaa näkemystä se ei osoita.