DIVINE HERESY: Bleed The Fifth!

DIVINE HERESY
Bleed The Fifth!
Roadrunner

Dino Cazares lähti Fear Factorystä varsin riitaisissa merkeissä, joten ei olisi uskonut, että miehen paluu musiikin pariin kestäisi näinkin monta vuotta. Divine Heresy -triossa vaikuttavat Cazaresin lisäksi rumpalivirtuoosi Tim Yeung ja toistaiseksi tuntemattomampi laulaja Tommy Vent.

Divine Heresyn musiikki yllättää brutaaliudellaan. Tyylilleen uskollisesti Cazares junttaa samanlaisia mekaanisia riffejä kuin aikanaan Fear Factoryssä, mutta mukana on myös paljon rankempaakin revittelyä. Divine Heresyn musiikki on jossain vanhan Fear Factoryn, deathmetallin ja modernin metalcoren välimaastossa. Tim Yeungin rumputulitus on päätähuimaavaa kuunneltavaa ja lataa levyn ekstra-annoksella intensiteettiä, mutta ei ole turha mies Ventkään. Tyyli vaihtuu saumattomasti puhtaasta laulusta matalaan korinaan, mikä tuo mieleen Burton C. Bellin ja Howard Jonesin, joista jälkimmäisen muutoinkin kuin vain ulkonäön puolesta.

Divine Heresyn debyytti on tehty sellaisella ammattitaidolla ja innokkuudella, että levystä ei voi olla innostumatta. Pidemmän päälle kaipaisi hieman enemmän koukkuja, mutta levy kestää silti runsaasti kuuntelua ja on mukava sekoitus nostalgiaa ja metallin uusia suuntauksia.