THE DOITS: This Is Rocket Science

THE DOITS
This Is Rocket Science
Wild Kingdom

Nyt kun pahin action rockin huuma on viilennyt, ei uusia nousukkaita voi syyttää ainakaan opportunismista. The Doits ei ole tusinatulokas millään muullakaan barometrillä mitattuna, vaikka sen soundi kotikaupunki Tukholmasta New Yorkiin paheelliseen elämään haikaileekin.

Bändin ytimen muodostavat Sagesenin veljekset ovat kovia Johnny Thunders -faneja, mikä välittyy Nicke Anderssonin tuottamalta debyyttialbumiltakin. This Is Rocket Science peilailee rappioromantiikkaa, mutta tulee tehneeksi sen ikään kuin vahingossa. Kun tässä yhteydessä puhutaan punkista ja katurockista, se käsittää nimenomaan vuoden 1977 ja sen melodisemman laidan. Siellä täällä kilkkaa piano ja This Girlin tai Calm Watersin maagiset kertosäkeet ovat silkkaa Hanoi Rocksia.

The Doits ei kuitenkaan rähise, kukkoile tai poseeraa – bändi on vielä sen verran nuori, että lopputulos kuulostaa spontaanilta. Urakehitys tai menestyspaineet eivät ole vielä ehtineet pilata yhtyeen viattomuutta. Sielunsa ruotsalaiskollit ovat myyneet ajan kultaamille muistoille, mutta musiikkinsa on silti käypää valuuttaa myös tänä päivänä.