EMMYLOU HARRIS & RODNEY CROWELL: Old Yellow Moon

EMMYLOU HARRIS & RODNEY CROWELL
Old Yellow Moon
Nonesuch

Rodney Crowell soitti pitkään 1970-luvulla Emmylou Harrisin erinomaisessa taustayhtyeessä. Se kantoi nimeä The Hot Band – ja tosi kuuma kokoonpano olikin.  Nyt, vuosikymmeniä myöhemmin, on parivaljakko tehnyt ensimmäisen yhteisen albuminsa ja lähtenyt laajalle kiertueelle, joka toukokuussa löytää tiensä Suomeenkin.

Old Yellow Moon merkitsee muutenkin vanhojen ystävien paluuta yhteen. Onhan albumin tuottanut Emmylou Harrisin hienojen, varhaisten sooloalbumien luottomies Brian Ahern, ja mukaan sessioihin on saatu The Hot Bandin ydinryhmä James Burtonista Bill Payneen.

Emmylou ja varsinkin Rodney ovat erinomaisia lauluntekijöitä, ja sitä taustaa vasten saattaa tulla yllätyksenä, että enemmistö tämän albumin biiseistä on löytynyt muiden muassa Kris Kristoffersonin, Roger Millerin ja Patti Scialfan tuotannosta. Rodneyn lauluja on Old Yellow Moonille päätynyt neljä, Emmyloulta ei ensimmäistäkään. Rodney Crowellin biiseistä vanhin on Bluebird Wine. Sen Emmylou levytti jo vuonna 1975 ensimmäiselle sooloalbumilleen Pieces Of Sky.

Tunnelmiltaan Old Yellow Moon tulee lähelle Emmyloun varhaisia levytyksiä, ja vaikka levy äänitettiinkin Nashvillessä, on sen soundi silkkaa 1970-luvun aurinkoista Kaliforniaa. Emmylou Harrisin kuulas sopraano soi uskomattoman hienosti yhteen Rodney Crowellin persoonallisen kantritenorin kanssa. Useiden tunnettujen laulajien tulkitsemasta Invitation To The Bluesista en muista milloinkaan kuulleeni tätä koskettavampaa versiota.