THE FINN BROTHERS: Everyone Is Here

THE FINN BROTHERS
Everyone Is Here
Parlophone

Crowded Housen ja Split Enzin veteraanit, uusiseelantilaiset Tim ja Neil Finn palaavat yhteisellä levyllä yli kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Finn Brothers on samalla tullut siihen ikään, että osin hyvinkin nostalginen nuoruuteen katsominen on alkanut viehättää.

Everyone Is Here on kaikkinensa tyypillistä ja samalla tuttua Timiä ja Neiliä eli äärimelodisista aineksista kirjailtua popmusiikkia syvästi 60-lukulaisessa hengessä. Kaksikko on monien muiden tapaan suuremmassa kiitollisuudenvelassa The Beatlesille kuin viitsii myöntää.

Luodakseen Everyone Is Heren lauluille turvallisen ympäristön Finn Brothers on pestannut albumin tuottajaksi Crowded Housen mestariteoksen Woodfacen (1991) työstäneen äänigurun Mitchell Froomin. Jousisovittajana levyllä vierailee aikoinaan David Bowien ja T. Rexin klassisia äänitteitä ikuistanut Tony Visconti.

Finn Brothers on tyyppiesimerkki käsityöläisen tarkkuudella lauluja nikkaroivasta ja niitä pukevasta yhtyeestä. Everyone Is Heren pop saa ylleen hienoja sovituksia ja kaikkea kuultavaa leimaa äärimmäinen huolellisuus. Nothing Wrong With Youn lauluharmoniat hakevat vertaistaan Everly Brothersista saakka ja Homesick fraseerataan asiaankuuluvalla haikeudella. Disembodied Voicesilla veljekset myöntävät levyn hengen lapsuusmuistojen tunkiessa keski-ikäistyneiden lauluntekijöiden ajatuksiin.