GORGOROTH: Twilight Of The Idols – In Conspiracy With Satan

GORGOROTH
Twilight Of The Idols - In Conspiracy With Satan
Nuclear Blast

Gorgoroth on viime aikoina tullut tunnetuksi lähinnä laulaja Gaahlin väkivallasta ja linnatuomioista. Nyrkkeihinsä luottavat aikamiehet joutavatkin välillä tuulensuojaan huilaamaan, mutta ketään tuskin haittaa, jos uutta tuomiota odottamaan päästessä aggressiota puretaan jääkylmään musiikkiin.

Gorgoroth ei takuulla ole parasta eikä taiturimaisinta blackiä, mutta sen julma räime sykkii hyvin. Avaus Procreating Satan pyöräyttää veren kielelle, mutta Exit Through Carved Stonesilla se jo valuu suusta: vanhan Darkthronen oloinen hitaasti uhkaileva ja painostavasti toistava biisi. Teethgrinding hidastelee sekin, mutta enemmän Immortal-tyylisiin kitaroihin luottaen. Vauhtiakin kurotaan, vaikka Gorgoroth pitää huolen siitä, että se ymmärretään koko ajan liittää varhaiseen norjalaiseen black-sceneen. Mitään uutta tässä ei edes pengota, vaan levy on todella armotonta vanhaa blackiä. Gaahlin vahvasti efektoitu laulu kurluttaa sekin perinteisiä vihtahoususanoituksia.

Jos Lucifer ei tätä kuunnellessaan napsuta karvaista lättäjalkaansa ja hymyile tietäväisesti, hän on mainettaankin pahempi tosikko.