GOTHAM O.D.: Disbeliever

GOTHAM O.D.
Disbeliever
Off Records

Kun Gotham O.D. viisi vuotta sitten lähestyi demoefektiä Rest In Bliss -levyllään, bändi tarjoili nasevaa goottimetallirockia. Kun päätösraita pärähti soimaan, oli idea jokseenkin selvä. Yhtä kovia biisejä kuulee harvoin.

Disbeliever on jo bändin toinen virallinen pitkäsoitto, mutta Rest In Blissin kaltaista hittiä ei vain löydä. Ei kaivamallakaan. Vasta useamman kuuntelun jälkeen käy ilmi, että eihän Gotham O.D. varsinaisesti edes ole hittihakuinen orkesteri, vaikka sellaisesta varmasti bändille hyötyä olisikin.

Bändi keskittyy etupäässä tunnelmallisten kaarien rakenteluun, ja siinä se on hyvä. 12 biisin katras ei ole helppo joukko tässä mielessä hallittavaksi ja välillä ote lipsuu. Kuitenkin bändin tummasävyinen rock ja sopivin välein myös hieman rauhallisemmalla vaihteella leijailevat sävellykset pystyvät salakavalasti kietomaan pikkusormensa ympärille.

Disbeliever on monipuolinen levy. Välillä tuntuu, että vähän liiankin, sillä kokonaisuudelta jää toivomaan johdonmukaisuutta. Mutta tunnelma on pääsääntöisesti kohdallaan.