GRAHAM NASH: Songs For Survivors

GRAHAM NASH
Songs For Survivors
Artemis

Jos Crosby, Stills, Nash & Young on "Amerikan Beatles", Graham Nash on porukan Ringo. Häntä on siunattu huomattavasti kollegaansa paremmalla lauluäänellä, mutta ilmaisullisesti Nash kalpenee omien yhtyetovereidensa rinnalla.

CSN(Y):n levyille miehen kepeät pop-biisit istuvat sopiviksi välipaloiksi, joita kumppaneiden upea lauluosuus vielä koristaa. Kun Nash on omillaan, tilanne muuttuu kiusallisemmaksi. Songs For Survivors on kuivakka jäänne 70-luvun alun kalifornialaisen singer-songwriter -genren tuotoksista.

On sinänsä ilahduttavaa, että Nash on pysynyt uskollisena taustalleen eikä ole ryhtynyt pelleilemään trendikäillä soundeilla. Biisit ovat tyyliuskollisessa mielessä ok, niissä ei vain tunnu olevan niin painavaa sanottavaa, että se kuuluisi jäljestä. Sanoitukset liikkuvat muka tärkeiden asioiden äärellä, mutta eivät varsinaisesti sano mitään. Keskeiseksi biisiksi nouseva Liar´s Nightmare noudattelee melodialtaan Dylanin Master´s Of Waria, mutta sanaryöppy jää kauas mestarin jäljestä. Biisi päättyy ironisesti riviin: "Olen avannut sydämeni sinulle, toivottavasti et pahastu?". Ei suinkaan. Jotenkin se tilitys vain meni ohi.