Hardcorea tästä päivästä – Comeback Kid kokeilee rajojaan mustelmia pelkäämättä

Comeback Kid
Outsider
Nuclear Blast

Comeback Kid on ainoa bändi, jonka keikalla olen onnistunut satuttamaan itseni jo ensimmäisen biisin aikana. Nosturissa vuonna 2014 löin leukani edessä seisovan tyypin päähän ja melkein puraisin kielenpääni irti. Tämä kuvaa täydellisesti kanadalaisten tinkimätöntä modernia hardcorea.

Outsiderilla Comeback Kidin kehitys on edennyt vaiheeseen, jossa melodiat ovat saaneet edeltäjiään enemmän siimaa. Se ei kuitenkaan tunnu päälle liimatulta, vaan pitkän kehityksen luonnolliselta tulokselta.

Levy muistuttaa hetkittäin (esimerkiksi Hell Of A Scenellä) nyt jo pillit pussiin pistänyttä brittikollegaansa Your Demiseä. Uusi melodisuus ei ole kuitenkaan vesittänyt Comeback Kidiä. 37 minuuttia, 13 kappaletta, ei yhtään tyhjäkäyntiä. Levyn vierailijat (varsinkin Devin Townsend) eivät ole itsestään selviä vaihtoehtoja.

Outsiderin on tehnyt rajojaan kokeileva bändi. Monien modernin hardcoren edustajien kohdalla rajojen kokeilu on edeltänyt uran tulevaa loppua. Samaa en todellakaan toivo käyvän Comeback Kidille. Näin raikkaan levyn jälkeen olisi sääli laittaa hanskoja naulaan.