HEAD: Save Me From Myself

HEAD
Save Me From Myself
Driven Music Group

Kornin entinen kitarasti Brian “Head” Welch tuli uskoon ja jätti omien sanojensa mukaan ”pahuuden ympäröimän” emoyhtyeensä. Save Me From Myself on kategorisoitu kristilliseksi metalliksi, mutta tämä uskonnollisuus ei kuulu ulospäin, ellei tutki sanoitusvihkosta suurennuslasin kanssa. Vihainen laulutapa ja Headin ominaispiirteinen synkän kieroutunut kitaratyöskentely luovat ennemminkin mieliyhtymiä alakerran herran valtakuntaan kuin hopeisiin pilvenreunuksiin.

Levyn musiikkia voi tarkastella useasta lähtökohdasta, mutta toistuvasti mieleen nousee Korn. Se on täysin ymmärrettävää, sillä olihan Head vuosikausia rakentamassa tämän legendaarisen kokoonpanon ominaissoundia, eikä hänen soittotyylinsä ole muuttunut vuosien varrella yhtään. Save Me From Myself onkin ikään kuin pohdiskeleva jatkumo Take A Look In The Mirror (2003)  -levylle, jossa rytmikkäät kertosäkeet ja nyrjähtänyt tunnelmointi löivät kättä sopuisasti.

Headin soolodebyytti on varsin vaikuttava pala musiikkia, joka on taatusti tehty suurella sydämellä. Yhtymäkohtaa Korniin on turha jäädä ihmettelemään, sillä Head kykenee seisomaan omilla jaloillaan niin säveltäjänä kuin muusikkonakin. Nyt vain odotamme hienovaraista jalostumista.