Hienoja sävellyksiä ja kunniaa konventioille – Pallbearer soittaa täydellistä doomia

Pallbearer
Heartless
Nuclear Blast

Kun bändin nimi on Pallbearer, levyn nimi Heartless ja genre doom, mitään kovin aurinkoista on turha odottaa. Silti teemoiltaan ja sanoituksiltaan uusi levy on vielä edeltäjiäänkin selvästi synkempi.

Sen sijaan musiikillisesti Heartless on tähän mennessä vähiten raskasta Pallbeareria. Mistään suuresta linjanmuutoksesta ei ole kyse, vaan bändi on vain edelleen hionut ilmaisuaan. Brett Campbellin itseluottamus laulajana on kasvanut ja hänen vaikuttaville lauluosuuksilleen on annettu enemmän tilaa niin sovituksissa kuin miksauksessakin. Myös levyn soundit ovat entistä kirkkaammat ja selkeämmät. Vaikkei Pallbearer edelleenkään doom-bändinä voi täysin Sabbath-vertauksilta välttyä, on se Heartlessilla vienyt musiikkiaan progempaan ja melodisempaan suuntaan.

Heartless on täydellinen kokonaisuus ja sen päättävä A Plea For Understanding on bändin komean uran tähän mennessä upein sävellys. Vaikkei doomista tai metallista yleensäkään olisi kiinnostunut, kannattaa Heartlessille antaa mahdollisuus. Se on täynnä hienoja sävellyksiä ja kunnioittaa doomin konventioita olematta niiden kahlitsema. Nimestään huolimatta Heartlessissa on paljon sydäntä ja tunnetta.