HUBA: Arriving

HUBA
Arriving
Jupiter

Vuosi 2007 merkitsi suomalaiselle soulille jonkinmoista läpimurtoa. Pari seuraavaa vuotta ratkaisevat, kuinka pitkälle tulokkaiden paukuilla pötkitään. Ainakin Tuomas Kailan johtama Huba jatkaa päättäväisesti valitsemallaan tiellä.

On rohkaisevaa huomata, ettei Huba turvaudu aina ilmeisimpiin vaihtoehtoihin. The Kind Of Music nyökkää Broadwayn suuntaan menettämättä sieluaan. Nina Simonen omima Hair-sävelmä Ain’t Go No/ I Got Life ja ikiaikainen Dust My Broom ovat paitsi yllättäviä myös toimivia lainavalintoja. Samaa voi sanoa Blaken ja Kiplingin runojen muokkaamisesta laululyriikaksi. Muiden sanoitusten aiheet risteilevät nykytodellisuuden ja Vanhan testamentin välillä. 

Sovitukset tekevät oikeutta taustalaulajille (Anne Juttala, Johanna Försti, Marika Tuhkala), jotka paikkaavat Kailan ääniarsenaalin rajallisuutta. Prättälä, Kaakkuriniemi ja muut luottomusikantit hoitavat leiviskänsä kiitettävästi, mutta tuotanto tuntuu liiankin aerodynaamiselta. Ikään kuin osa meiningin mehevyydestä ei olisi päässyt levylle saakka.