HUGH LAURIE: Let Them Talk

HUGH LAURIE
Let Them Talk
Warner

Stephen Fry ylistää muistelmissaan Hugh Laurieta mieheksi, joka osoittautuu mestariksi kaikessa, mihin hän tarttuu. Fry ja Laurie opiskelivat samaan aikaan yliopistossa. Fry oli ylipainoinen, kulttuurista kiinnostunut nörtti, jota hämmensi jo se, että Laurie, atleetti ja huippuluokan soutaja, osoittautui sivistyneeksi keskustelijaksi, hienoksi näyttelijäksi ja luomisvoimaiseksi kirjailijaksi, mutta täysin käsittämättömänä Fry piti sitä, kun Laurie yhtenä iltana tarttui kitaraansa ja lauloi bluesia aidosti kuin USA:n syvässä etelässä syntynyt musta mies.

Fry ja Laurie jättivät yhdessä jälkensä britti-tv:n historiaan suosituissa komediasarjoissa Musta Kyy, Fry & Laurie ja Kyllä Jeeves hoitaa, mutta sittemmin heidän tiensä erosivat. Stephen Frysta kehkeytyi BBC:n ikioma intellektuelli, kun taas Hugh Laurie raivasi tiensä Amerikan johtavaksi tv-tähdeksi.
Let Them Talk -albumilla Hugh Laurie antaa koko maailmalle näytteen taidoistaan bluesin saralla. Puitteet ovat kunnossa: tuottajana toimii Joe Henry, torvisektiota johtaa Allen Toussaint ja vierailijalistalta löytyvat muiden muassa Dr. John ja Irma Thomas.

Kautta levyn Hugh Laurie soittaa tyylitajuisesti niin pianoa kuin kitaraakin.  Eikä hän laulajanakaan ole hassumpi, jos kuulija pääsee yli siitä, että Oxfordissa syntynyt ja Etonissa sekä Cambridgessä opiskellut mies vääntää bluesia Amerikan aksentilla. Valitettavasti minä en pääse! Siksi Let Them Talk jää ohueksi kuriositeetiksi, millä Hugh Laurie näyttelee bluesmuusikkoa.