Hunajaa kaiken kärsineelle kurkulle – John Mellencamp lyöttäytyi yhteen Carlene Carterin kanssa

John Mellencamp featuring Carlene Carter
Sad Clowns & Hillbillies
Republic

John Mellencampilla alkaa kohdakkoin tulla täyteen kahden tusinan albumin raja. Hänen laajassa tuotannossaan on paljon mestariteoksia, mutta parilla viime albumilla 65-vuotiaan laulajan elinvuosien, tupakan ja viskin runtelema ääni on minua enemmän häirinnyt kuin miellyttänyt.

Nyt on Mellencamp tehnyt oikean ratkaisun ottamalla levytyskumppanikseen Carlene Carterin, naisen, joka tulee sekä geneettisesti että historialtaan suoraan country & westernin sydämestä (laulajien June Carterin ja Carl Smithin tytär, Johnny Cashin ottotytär ja Nick Lowen ex-vaimo).

Carlene Carterin ääni tarjoaa hellää hunajaa Mellencampin kaiken kärsineelle kurkulle. Sad Clowns & Hillbilliesiä voikin pitää Robert Plantin ja Allison Kraussin Raising Sandin tai Emmylou Harrisin ja Rodney Crowellin Old Yellow Moonin sisarteoksena. Kaikissa naisen ja miehen äänet soivat täydellisesti yhteen ja kummankin artistin persoonallisille piirteille jää riittävästi tilaa.

Sad Clowns & Hillbillies kestitsee vieraansa akustisin viuluin ja mandoliinein, mitä nyt Izzy Stradlin käy tarjoamassa sähkökitararevitystä levyn ainoaan rockiin.