IGNITE: A War Against You

IGNITE
A War Against You
Century Media

Kalifornian Ignitestä on helppo pitää. Kundit soittavat äärimmäisen tiukasti, sovituksensa ovat aina olleet ilmavan taitavia ja solisti Zoltan Teglasin pirullisen korkea mutta voimakas lauluääni on myös valtti, jota kaikilla alan toimijoilla ei ole. Aktivistejakin ovat, ja hyvien puolella.

Vaatimattomalta kymmenen vuoden levytystauolta palaava OC-viisikko läväyttää pöytään alkuvuoden vilpittömimmän, melko lailla täydellisen rockalbumin. A War Against You alkaa hidastempoisen juhlallisella Begin Again -anthemilla, jossa Teglas on kuulaimmillaan – ja upeimmillaan. Yksi parhaista rock-biiseistä, joka on vähään aikaan vastaan tullut!

Laulunkirjoituksen taso on läpi albumin tasaisen korkea, toisena kirkkaana huippukohtana skeittipunkralli The Suffering. Siinä lauletaan ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta, totta kai.

Ignite on sydämeltään hardcore punkia, mutta miellyttävää kyllä, se ei ole koskaan pelännyt flirttailla niin heavyn, emorockin kuin majesteetillisten melodiavivahteidenkaan kanssa. Bändissä on syvyyttä paljon normipunkkareita enemmän, ja tietynlainen tyylien sekoittelu tuntuu Igniten viitekehyksessä aivan luontevalta. Tervetuloa takaisin!