IIRIS: The Magic Gift Box

IIRIS
The Magic Gift Box
EMI Finland

Suomenlahden etelärannalta ei liiemmin kantaudu mielenkiintoista musiikkia maamme kamaralle asti. Debyyttilevynsä julkaiseva indiepopitar Iiris on raikas poikkeus tähän sääntöön. Viron Björkiksi tituleerattu laulaja on ennen debyyttiään ennättänyt keräämään fanikuntaa ahkeralla keikkailulla. Täsmäiskut ovat yltäneet muutamaan otteeseen myös Suomen keikkalavoille ja saaneet puskaradion hehkuttamaan popin tulevaisuuden tähteä.

The Magic Gift Box on seikkailu musiikillisessa satumetsässä. Melodisen ja tarttuvan elektropopin kantavana voimana on Iiriksen ääni. Heleän utuinen, eteerisen kaunis ja paikoin piinkova tulkinta on Eestin keijun taikavoima massojen polvilleen saattamiseen.
Pitkään ja hartaudella työstetty esikoinen ei kuitenkaan onnistu lunastamaan vahvan alun ja Weirdo-sinkun luomia odotuksia. Toisinaan häkellyttävän kauniiden satumetsien aurinkoisilta poluilta eksytään varjoisiin ryteikköihin. Noissa ryteiköissä The Magic Gift Box haksahtaa kiusallisiin europop-tunnelmiin. Euroviisuissa elementit saattaisivat avittaa matkalla hetkelliseen tähteyteen, mutta tässä muutoin tyylillä rakennetussa paketissa flirttailu menneeseen vuosituhanteen vetää mielen varjoisaksi.