JAPANDROIDS: Celebration Rock

JAPANDROIDS
Celebration Rock
Polyvinyl

Mahtavaa, loistava ­rokkilevy! Aivan liian harvoin pääsee nykyään huudahtamaan ilosta kitararockin äärellä, sillä mielikuvituksettomien riffien, tympeän retroilun ja puisevan poseerauksen peikko on yleensä liian lähellä. Kanadalaisen Japandroidsin kakkos­levyllä tuo peikko on pötkinyt kauas pakoon.

En tiedä, millä taikatempulla kaikki tämä pidättelemätön, hyväntuulinen energia on saatu levylle tallennettua, mutta täysin vastustamattomasti se kaiuttimista sinkoilee. Ja huomio: bändissä on vain kaksi tyyppiä! Osuvasti nimettyä Celebration Rockia kuunnellessa on helppo uskoa, että Japandroidsin jantterit rakastavat elämää ja että elämässä parasta on rock’n’roll.
Kahdeksanraitainen albumi huipentuu lopussa. Toiseksi viimeinen biisi The House That Heaven Build petraa vielä piirun kaikesta edellä kehutusta, ja albumin ainoa rauhallisempi hetki Continuous Thunder lopettaa levyn täydellisesti: samoihin ilotulituksen ääniin, joilla albumi alkaakin.

Vaikka tätä kuinka on kehuttu hypetysherkissä indieblogeissa, uskaltaa Japandroidsin vallatonta ja sopivasti horjuvaa kohkausta suositella lämpimästi kaikille nukkavierua indietä ja eksentristä taidepoppia vierastaville. Tämä on nimittäin mahdollisimman kaukana sellaisesta.