Huippuunsa viritetty parityö – Japandroidsin sanoma tulee selväksi kahteenkin pekkaan

Japandroids
Near To The Wild Heart Of Life
Anti-

Kolmanteen albumiinsa ehtinyt Japandroids on kanadalainen variaatio The White Stripesin ja The Black Keysin huippuunsa virittämästä parityöstä. Vancouverista tulevat kitaristi ja laulaja Brian King ja rumpali David Prowse ovat äärimmäisen energinen ja väkevä duo, joka kuljettaa rockiaan keskemmällä tietä kuin edellä mainitut kaksikot enemmän tai vähemmän vahvoine blues- ja soul-vaikutteineen.

Kakkosalbumi Celebration Rock (2012) ei jättänyt Japandroidsin sanomaa epäselväksi ja samaa ylistystä on luvassa tälläkin kertaa. King ja Prowse ovat tosin nyt panostaneet aiempaa enemmän studiotyöskentelyyn, minkä seurauksena Near To The Wild Heart Of Life soi edeltäjiään sävykkäämpänä ja niin täyteläisenä ja isona, että bändiä ei kuuleman perusteella uskoisi duoksi.

Kahdeksanbiisinen albumi on intohimoinen yhdistelmä punkhenkistä draivia ja stadionmittakaavaa lähestyvää 80-lukulaiseen tyyliin sloganistisesti hoilotuskelpoista rockia. Yhtyeen omat intensiiviset lauluosuudet ja levyn painavasti vyöryvällä maratonraidalla Arc Of Barilla Prowsen rinnalla taustatukea antava naistrio alleviivaavat vaikutelmaa, että Near To The Wild Heart Of Lifesta irtoaisi runsaasti joukkolaulettavaa tulevan kesän isoille rockfestivaaleille.