JO’ BUDDY & DOWN HOME KING III: Everything´s Gonna Be Alright!

JO’ BUDDY & DOWN HOME KING III
Everything´s Gonna Be Alright!
Ram-Bam Records

Kaikki on tehtävä itse, jos repii elantonsa bluesista. Sen tietää levy-yhtiön johtaja, manageri, keikkamyyjä, roudari, ääniteknikko ja kuski, juuritohtori Jussi ”Jo’ Buddy” Raulamo. 

Everything´s Gonna Be Alright! juhlistaa Ram-Bam Recordsin kymmenvuotista selviytymistarinaa. Se ei tuo merkittävää lisää kitaristi-laulajan artistikuvaan, mutta tuskin sitä kukaan kaipasikaan.

Niille ketkä artistiin eivät ole tutustuneet kerrottakoon, että kyse ei ole tavanomaisesta keskioluttuoppiin itkeskelystä, vaan väkevästä hengennostatusmusiikista. Raulamon ilmaisu on maanläheistä, raakaa ja lämmintä. Voisi kai sanoa, että lähestymistavassa kuuluu myös bluesin afrikkalaiset juuret. Olennaista on soluja uudistava groove, ei skaaloja surffaava ego. 

Tyko ”Down Home King III” Haapala hoitaa rummut. Bassoa ei osaa kaivata. Vierailijoina kuullaan hiljattain Suomessa vieraillutta Little Victoria ja haitaripelimanni Veli-Matti Järvenpäätä.

Raulamo on ilmeisesti luopunut Saloran putkiradiosta vahvistimena. Soundi tuntuu aikaisempaa terävämmältä ja kirkkaammalta. Tasavahvasta kokonaisuudesta esiin nousee slovari Tina Mae.