Juicen perintö elää vanhojen yhteistyökumppaneiden käsissä – Yliaho & Saarilehto -albumilla kuuluu 80-luku

Yliaho & Saarilehto
Tien reunalla
Running Moose

Tämähän on kuin Juice-albumi ilman Leskistä. Levyn valtavasta soittajalistasta ei löydy monta nimeä, jotka eivät olisi jossakin vaiheessa soittaneet Grand Slamissa tai jossakin muussa Juicen bändissä. Vastuulliset tekijät ovat pitkäaikainen Grand Slam- ja Siberia-kitaristi-laulaja Jari Yliaho sekä sanoittaja Erkki Saarilehto.

Yliahon sävellykset ovat monipuolisia ja tarttuvia, ja ne voisivat ihan hyvin olla julkaistu 1980-luvulla. Hienoa jälkeä varjostaa hieman se, että sointukulut ja melodiat hiihtävät paikoin turhan tuttuja latuja. Niitä Mikko Alatalon aikoinaan Juicellekin opettamia dimisointuja olisi suonut enemmän.

Kun laulajina on sellaisia persoonia kuten Dave Lindholm, Harri Marstio ja Ila Loueranta Yliahon itsensä lisäksi, taso on korkea ja vaihteleva. Joku saattaisi sanoa, että liiankin sekava ja epäyhtenäinen, mutta ainakaan tylsyys ei iske hetkeksikään.

Saarilehdon sanoitukset ovat enimmäkseen korkeatasoista laululyriikkaa. Hetkittäin niistä tulee läpi turhan tavanomainen runopoikameininki, mikä korostuu Juha Lehden tulkinnan takia Kasvot väkijoukossa – kappaleessa.

Tien reunalla on ilahduttava vanhojen tekijöiden elonmerkki. Oivallista, tasokasta herkän tunnelmoinnin ja pontevan perinnepopin sekamelskaa.