JUKKA ÄSSÄ: Mitäs tässä

JUKKA ÄSSÄ
Mitäs tässä
GAEA

Harva äänilevy on näin nimensä väärti. Mitäs tässä on maailman yleisin vastaus maailman yleisimpään kysymykseen. Niinhän usein sanotaan, vaikka vastaajan elämässä tapahtuisikin yhtä ja toista, kuten elämässä usein tapahtuu. Jukka Ässälle pieni ja arkinen on kaunista, mutta tyynen pinnan alla muhii hetkittäin suurempiakin tunteita. Niistä ei vain tehdä eeppistä numeroa.

Tigerbombsissa kehiin tullut tamperelainen Jukka ”Ässä” Salminen teki vielä äskettäin musiikkia englanniksi Tapes-nimellä ja soittaa myös Samae Koskisen bändissä. Ässä ei kuitenkaan ole Tapesin tapaan sooloprojekti, vaan tällä debyytillä Salmista avustaa kuusihenkinen tiimi. Yhtä lukuun ottamatta kaikki sävellykset ovat Salmisen, tekstejä on tehty porukalla.

Salminen laulaa kiitettävän maneerittomasti ja inasen Samae Koskisesta muistuttavaa, mutta vähäeleisemmin ja pehmeämmin popahtavaa soundia väritellään muun muassa akustisilla kitaroilla, sähköpianolla ja pienillä laulustemmoilla. Kokonaisuus on miellyttävä, mutta liiankin lakonisen tasapainoinen. Yllätyksiä ja vaaratilanteita kaipaavaa Mitäs tässä saattaa ärsyttää.