JUNIOR SENIOR: D-d-don´t Stop The Beat

JUNIOR SENIOR
D-d-don´t Stop The Beat
Crunchy Frog

Monien bändien kategoroiminen on vaikeaa, mutta Junior Seniorin tapauksessa se on mahdotonta. Tanskalainen parivaljakko Junior ja Senior aloitti uransa kitarapoppia soittamalla, mutta bändin debyyttituotoksella sitä tuskin edes huomaa. D-d-don't Don't Stop the Beat on mielenkiintoinen sekamelska funkia, discoa, 60-luvun popmelodioita, motownia, elekropoppia, Fatboy Slimia, TV:n 80-luvun kulttisarjojen tunnusmusiikkeja ja varhaisten tietokonepelien ääniefektejä.

Juuri näppärä eri musiikkityylien yhdistäminen bändin omiin soundeihin tekee levystä hulvattoman. Tempo on valtava alusta loppuun asti ja kaiken ilonpidon taustalta löytyy nerokkaita biittejä ja jopa viitteitä Bob Dylaniin, The Beatlesiin ja MC5:en. Parivaljakon sanoitukset ovat kaikessa naiivisuudessaan hilpeitä ja bändin dynamiikka lauluvuorottelua myöten sujuu mallikkaasti.

Levyn ehdottomasti iskevin kappale on Move Your Feet. Usein päässä soimaan jäävät kappaleet ovat joko loistavia tai harvinaisen rasittavia, mutta se on sekoitus kumpaakin. Kappaleen diskobiitti on vastustamaton ja biisi tulee varmasti soimaan kaikkialla aina kyllästymiseen saakka.

Yksin kuunneltuna Junior Seniorin esikoislevyn positiivisuus ja energisyys ylittävät ajoittain rasittavuuden rajat, mutta D-d-don't Don't Stop the Beat ei edes yritä olla vakavasti otettava pop-klassikko, vaan hilpeä taustalevy nousuhumalan riemastuttaville tunneille: "Everybody move your feet and feel united!"