KAIHORO: Mainheadskull

KAIHORO
Mainheadskull
Sorbus

Kotkan Karhulaan on syntynyt heavy metal -ghetto, jossa kuplii jatkuvasti. Omnium Gatherum/Total Devastation/Manitou -akselilla ollaan oltu lähellä täysosumaa, mutta lopullinen niitti odotuttaa itseään. Samoja miehiä on Kaihorossakin, mutta tyyli on taas erilainen. Muhevan paksua rokkia vähän Kyussin ja Fu Manchun malliin.

Kuten yhtiön nimi ja koodi 001 kertovat, Kaihoro ei ole vielä major label -tavaraa, mutta se ei estä bändiä rouhimasta. Livenä kuudessa tunnissa nauhoitetut soitto-osuudet pursuvat etelävaltioriffejä ja laulu toistaa miehekkäitä melodioita. Humoristinen ote paistaa läpi, mutta tämän sortin kaman soittamisen tuleekin olla hauskaa, väljyyttä ja huojuntaa pitää mahtua sekaan.

Mainheadskull on kasattu nopeasti ja korostaen sitä, että ei jäädä turhia miettimään. Hutaisun makua on jäänyt liiaksi. Idea on erinomainen, mutta biiseihin ja tuotantoon saisi silti syventyä enemmän. Jyrinää ja lanausta uupuu.

Bändin isät Jaakko Heinonen ja Lauri Pikka kasasivat Kaihoroon mieleisensä kokoonpanon, joka ei sisältänyt heitä itseään: heistä tuli faneja. Haloo, Karhula! Onko siellä enää ketään selvinpäin?