KARI PEITSAMO ROAD HOGS: In Memory Of Rigger Dan

KARI PEITSAMO ROAD HOGS
In Memory Of Rigger Dan
Rocket

Kari Peitsamosta jos kenestä on tullut suomalaisen rockin synonyymi status quolle. Peitsamo on jo ajat sitten tehnyt muuttumattomuudesta hyveen ja kaiken muun ylittävän perusarvon, jota ei ole horjuttanut soittokumppaneiden tiuhakaan vaihtuminen. Kari Peitsamo Road Hogsin yllättäväksi rytmikaksikoksi on värvätty Hybrid Childrenin Jasse Salonen ja rockin moniottelija Wallu Valpio, jonka rumputyöskentelyn perustavanlaatuisuuden ylittäminen olisi edellyttänyt Remun pestaamista. 

In Memory Of Rigger Dan on peitsamolaiseen tapaan vallaton yhdistelmä bluesin, boogien, rock’n’rollin ja country & westernin aineksia. Back To Siuro rullaa kotimaisemien luontevuudella ja Brand New Wreckillä Peitsamon ja Road Hogsin soiton rentoutta on vaikea erottaa laiskuudesta. Ja vaikka rockista onkin kyse, niin albumi on parhaimmillaan ollessaan kantreimmillaan, jolloin Peitsamon melodiataju pääsee aidosti valokeilaan. Gospelinen ja Farfisa-urkujen terästämä kantrihumppa There’s No Comeback Like The Comeback Jesus Did on jo otsikostaan lähtien silkkaa hillittömyyttä.

Kiveen hakattujen biisiformaattien lisäksi Kari Peitsamon muuttumattomuuteen kuuluu sekin, että englanniksi laulaminen säilyy sitkeän kömpelönä. In Memory Of Rigger Dan pakottaakin kaikessa hauskuudessaan pohtimaan, kuinka mainion rocklevyn Peitsamo saisikaan aikaiseksi suomeksi ja ihan oikeasti iskevän rytmiryhmän kera.