KARI PEITSAMO SKOOTTERI: Liskon laki

KARI PEITSAMO SKOOTTERI
Liskon laki
Rocket Records

Kari Peitsamo osallistuu comeback-buumiin. Autotallin perukoilta esiin kaivettu Skootteri pörrää Liskon laki -levyllä lähes viidentoista vuoden takaisella notkeudella. Ruostumisen sijasta Kari Peitsamon Skootterin ikääntyminen kuuluukin lähinnä siinä, että lisääntynyt rentous korvaa osittain Vi skall spela rockiin (1993) levytysputkensa päättäneen trion vanhaa kiihkeyttä.

Kari Peitsamon Skootteri rullaa paikoin ZZ Topin hengessä vaivoinaan vain kuumuus ja blues. Ettekö te tiedä kuka minä olen? -biisillä Peitsamo uhrautuu itseironiseksi kaikkien niiden julkkisten puolesta, jotka eivät siihen uskaltaudu. Suuri kurpitsa -kappaleella yhä niin musiikillista kuin sanallistakin leikkimieltä harrastava Peitsamo sallii Skootterin poiketa prototyyppisestä rockistaan Ankkulin hentouteen. Tänä iltana: Bo Diddley on enneunen lailla ajoittunut tribuutti komppimestarin äskettäiselle edesmenolle.

Vaikka Risto “Risto” Ylihärsilän muutamia tehokeinoja ja detaljeja viljelevä tuotanto jättääkin Liskon laki -albumin tarpeettoman ohutsoundiseksi, niin perusasiat ovat onneksi ennallaan. Kari Peitsamon Skootterin hykerryttävyys kumpuaa yhä bändin kyvystä – ja halusta – hallita blues- ja rock’n’roll-kaavat niiden alkeellisimmissa ja samalla kliseisimmissä muodoissa.