KOMETA: Like A Light Bulb

KOMETA
Like A Light Bulb
BV2

Yksi viime vuosien omaperäisimmistä tulokkaista oli ehtinyt tehdä jo niin pysäyttävän vaikutuksen, että varsinainen debyyttialbumi tuntuu suurten odotusten jälkeen pienoiselta pettymykseltä. Tosiasiassa Like A Light Bulb on pätevä etappi erinomaisen Gravy-ep:n jatkoksi.

Nämä kaksitoista kappaletta on kuulemma valittu yhteensä kahdeksastatoista nauhoitetusta raidasta. Siksi tuntuukin ihmeelliseltä, että levylle on päätynyt jopa viisi vuotta vanhoja biisejä. Tempon hidastaminen uusiin versioihin ei peitä sitä, että viisaampaa olisi keskittyä täysin uuteen materiaaliin. Lievästi takaraivossa kutittaa myös melodioiden ilmeinen samankaltaisuus sisaryhtye Cleaning Womenin kanssa.

Mutta on Kometa mennyt eteenpäin. Tacksin Beatles-harmonioiden upottaminen kiivaisiin bassolinjoihin ja punk rockin melskeeseen on Kometaa kekseliäimmillään. Yhä vain suurempaa vaihdetta silmään kiskova Eye An Aberona ja rujo punaniskaboogie How To Wear Things puolestaan aggressiivisimmillaan. Ja jos osaa kierrättää Queens Of The Stone Agen Avonin hypnojunttaa yhtä tyylikkäästi kuin Kometa Since I Was Bornissa, voi sen huoletta antaa anteeksi.