KORIA KITTEN RIOT: The Lows & Highs

KORIA KITTEN RIOT
The Lows & Highs
Solmu Records

Sami Nissinen antoi neljä tähteä Koria Kitten Riotin debyytille (Soundi, 11/2009). Hän kehui Elliott Smith -vaikutteista levyä muun muassa toimivaksi ja tasapainoiseksi paketiksi, jonka kiinnostavat efektinomaiset detaljit saivat albumin kuulostamaan modernilta.

Muutaman vuoden takaisen kritiikin voisi lätkäistä lähes sellaisenaan Koria Kitten Riotin toisen albumin kylkeen. Niin samoista palikoista on uutukainen rakennettu. Smith-vaikutteet ovat yhä erittäin vahvasti esillä. Herkkiä ja akustisia kappaleita on jälleen maustettu kekseliäillä sovitusratkaisuilla. Miksi vaihtaa linjaa, jos se toimii edelleen näin hyvin?
Sävellykset ovat kauttaaltaan laadukkaita ja tarttuvia. Laulaja-lauluntekijä Antti Reikko hallitsee hämmästyttävän hyvin pienten ja kauniiden, perusrakenteeltaan yksinkertaisten kappaleiden tekemisen jalon taidon.

Lows & Highs ei ole monimutkainen levy, johon pitäisi tutustua pitkään ja hartaasti. Levystä on helppo pitää ensi kuuntelusta lähtien. Tuntuu kuin tapaisi hyvän ystävänsä pitkästä aikaa. Tunnette jo toisenne, mutta haluat silti kuulla mitä hänellä on sanottavaa. Et ehkä siksi, että kuulisit jotain uutta, vaan koska pidät siitä.