KUBE: Flow

KUBE
Flow
Monsp

Kuben uusi levy esittelee monta eri asiaa, jotka ovat nykyisessä suomalaisessa räpissä kohdillaan. 

Osan aikaa seikkaillaan nykyään jo kovin tutulla Memphis-tontilla, mutta meno ei ole yhtä synkkää kuin Kridlokkin levyillä, Khid X RPK:sta puhumattakaan. Mutta ei tämä kuitenkaan ole hauskaa musiikkia kuten Tuuttimörkö. Kube onnistuu tekemään tästä soundista jotenkin isompaa, melodisempaa ja ehkä radioystävällisempää, mutta välillä myös taiteellisempaa. Ja välillä kaikkea yhtä aikaa.

Levyllä kuuluu runsaasti elementtejä monista muistakin tuoreemmista konemusiikin genreistä ja Jumal flowlla voi jopa kuulla vaikutteita eteläafrikkalaisesta kwaitosta. Eikä unohdeta ihan vaan hipitihoppia, sillä levyn avaava Homma menee alas on takuulla yksi vuoden kovimpia vanhan koulun taustoja.

Eipä mikään näistä kauas kantaisi ellei Kubella olisi niin hyvä tyyli, jossa kuuluu uuden sukupolven Asaa, Laineen Kasperia, Super-Jannen lauluharmonioita, Thono Slowknowoa (tai Tonoslonoa vai mitä nimeä Shengin Tony nyt tällä hetkellä käyttääkään…), Ceebrolistics-jatkumosta syntyneitä juttuja ja muuta vastaavaa kasvaneen vokalistin ääni.

Lentokonetila oli jo hyvä, mutta tämä on upea suoritus.