KYLESA: Exhausting Fire

Arvio julkaistu Soundissa 9/2015.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

KYLESA
Exhausting Fire
Season Of Mist

Kylesan Lost And Confused on yksi vuoden parhaista biiseistä. Siinä on tarttuvuutta, omaperäisyyttä ja raskaita kitaroita juuri oikeassa suhteessa. Valitettavasti kokonaisuutena bändin seitsemäs albumi Exhausting Fire on erittäin epätasainen. Jos se sisältää Kylesan tähän mennessä parhaan biisin, löytyy siltä myös bändin huonoin veto.

Levyn aloittava Crusher on niin veltto ja mielikuvitukseton, että jos en olisi ollut kirjoittamassa arvostelua, olisi kuuntelu päättynyt siihen. Onneksi kuitenkin jatkoin, sillä Lost And Confusedin lisäksi esimerkiksi Night Drive on erinomainen. Pääsääntöisesti Phillip Copen vetämät biisit toimivat paremmin kuin Laura Pleasantsin laulamat.

Se stoner-skene josta Kylesa ponnistaa on erittäin homogeeninen. Bändit kuulostavat toisiltaan ja kaikille kansitaiteen piirtää Baronessin John Baizley. Ei siis ihme, että Kylesa on Exhausting Firella halunnut erottua joukosta. Retrohenkistä Kylesan metalli edelleen on, mutta stonerilta tai sludgelta se ei enää kuulosta.

Epäonnistuneiden biisien liian suuri määrä todistaa bändin uuden identiteetin olevan vielä hakusessa. Lost And Confused kuitenkin osoittaa suunnan olevan oikea. Ehkä seuraavalla levyllä palaset loksahtavat kohdalleen

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa