Levyarvio: Dave perusti jälleen kovien panosten bändin – Dave Lindholm Lights ei yllätä korkealla tasollaan

Dave Lindholm Lights
Dave Lindholm Lights
Emsalö

Dave Lindholmilla on uusi bändi! No okei, se ei sinällään ole mikään uutinen. Ainahan sillä on. Lights on kuitenkin ihan parhaasta päästä. Juppo Paavolan ja Mikko Löytyn rytmisektio läpäisee tiukemmankin seulan ja Laineen Tommi lukuisine kitaroineen tuovat peliin kovan panoksen.

Eipä silti, isäntä itsekin on erittäin elossa. Englannin kielellä mennään ja bändin kollektiivinen olemus suolaa meiningin hyvinkin juurevaksi, jos kohta parasta on se, ettei sitä mitenkään alleviivata. Ominaisuus tulee luontevasti soittajien persoonien kautta. Jos viimevuotinen nimetön ”soololevy” kokeili kiinnostavasti uusilla alueilla, niin tässä ei pyörää keksitä uudestaan. Laulut vain ovat riittävän vaihtelevia luonteeltaan ja meno svengaa niin pakottomasti, että lopputuloksesta on vaikea olla nauttimatta.

Etenkin Am I Missing Something? ja jatsahtava When Love Grows Up kielivät Daven olevan sovussa itsensä ja maailman kanssa. Siihen viittaa myös täyteläisen rennosti hiukan countryn puolellekin koukkaava In The Heart Of A Summernight.

Kautta linjan Dave sooloilee tunnistettavalla soundillaan ja välillä Lainekin pääsee etulinjaan. Tätäkin levyä kannattaisi ehdottomasti markkinoida kansainvälisesti. Eväät kyllä riittävät.