Levyarvio: Enemmän tilaa ja pehmeyttä – John Carpenterin levyt ovat taattua tavaraa hyvässä ja pahassa

John Carpenter
Lost Themes III: Alive After Death
Sacred Bones

Elokuvaohjaaja John Carpenter ei ole enää viime vuosina juuri viihtynyt kameran takana. Sen sijaan 73-vuotiasta kauhuvisionääriä ovat työllistäneet musiikkihommat. Lost Themes -sarjan kaksi ensimmäistä osaa julkaistiin vuosina 2015 ja 2016, 2017 levyllinen uudelleentulkintoja Carpenterin elokuvasävellyksistä ja 2018 uuden Halloween-elokuvan soundtrack.

Ensimmäisenä positiivisena huomiona on mainittava se, että kolmatta Lost Themes -albumia pystyy kuuntelemaan. Kaksi ensimmäistä Lost Themes -julkaisua olivat tukkoon miksattuja jöötejä, joiden kuuntelusta tuli paha olo. Alive After Deathin äänikuvassa on enemmän tilaa ja pehmeyttä.

Carpenterin teemat ”päänsisäisiin elokuviin” eivät juurikaan poikkea hänen elokuvamusiikistaan. Toki nämä ovat täysmittaisia kappaleita, eivätkä lyhyitä tunnelmanluojia.

Poikansa Codyn ja kummipoikansa Daniel Daviesin kanssa Carpenter on levyttänyt tukun kappaleita, jotka ovat hyvässä ja pahassa taattua tavaraa. Yksinkertaista ja taloudellisesti toteutettua syntikkamusaa. Negatiivisen puolelle kokemuksen vie steriiliys. Kappaleista ei välity itselleni erityisiä mielikuvia tai tunnetiloja, ne ovat vain sävellyksiä, enkä kykene kuvittelemaan maailmoja levyä kuunnellessani.