Levyarvio: Kaasu Karppisen ja Niclas Engelinin We Sell the Dead näyttää, miltä metallimusiikki olisi kuulostanut 1800-luvulla

We Sell The Dead
Heaven Doesn’t Want You And Hell Is Full
Ear

We Sell The Dead on usean bändin jäsenistä koottu yhtye, johon kuuluvat muiden muassa In Flamesin kitaristi Niclas Engelin sekä HIM:in ex-rumpali Gas Lipstick. Bändi itse kuvailee musiikkiaan sellaiseksi, miltä heavy metal olisi kuulostanut, jos se olisi keksitty 1800-luvulla: jos Viiltäjä-Jack olisi matkustanut ajassa eteenpäin ja liittynyt bändiin.

Viktoriaaniset vaikutteet ovat vahvana elementtinä erityisesti albumin introlla The Body Market, joka groteskiudestaan huolimatta onnistuu jäljittelemään 1800-luvun äänimaailmaa varsin kutkuttavasti.

Albumin parhain kappale on singlenäkin julkaistu Echoes Of An Ugly Past, joka on kitaroiltaan mukavan tummasävyinen ja harmoninen veto. Myös toinen singlejulkaisu Turn It Over erottuu edukseen, vaikkakin jo valmiiksi hieman tukkoisen laulusoundin päälle vyöryvä musiikki on paikoin hermostuttavaa kuunneltavaa. Maininnan ansaitsee myös yhtyeen herkempää puolta valottava Too Cold To Touch.

Vaikka albumilla on kuultavissa havinaa miehistön jäsenten omasta historiasta, mikään leikkaa ja liimaa -tuotos levy ei ole. Vain yhdeksän kappaletta sisältävänä se on juuri sopivan mittainen ja sopii mustanpuhuvuudessaan hyvin pimenevään talvi-iltaan, kattokruunun lepattavaan valoon.