Artisti: In Flames

In Flames julkaisi uuden singlen – taitaakin olla bändin paras biisi vuosiin

In Flames on edelleen yksi Ruotsin suosituimmista metallibändeistä, mutta vanhan koulukunnan fanit ovat olleet jo vuosien ajan tuskastuneita yhtyeen menoon. Kun 1990-luvulla In Flames julkaisi aitoja melodeath-klassikkoja, on bändi muuttunut vuosi vuodelta radioystävällisemmäksi ja kiiltopintaisemmaksi. Tulevaa I, The Mask -albumia odotetaankin ristiriitaisin tuntein.

Rockfestin vilkkaan julkaisuviikon päätös: In Flames saapuu kesäkuussa Hyvinkäälle

Rockfest on julkistanut tällä viikolla ahkerasti uusia esiintyjiä. Bändikiinnityksiä on paljastettu yhden nimen päivävauhtia, ja viikon mittaan tapahtumaan ovat varmistuneet Diablo, Huora, Stam1na ja ranskalainen Rise of the Northstar. Perjantaiksi sitten säästettiin se suurin nimi, nimittäin Ruotsin ikioma In Flames.

Taivas ei halua sinua ja helvettiin ei mahdu – tällaista jälkeä syntyy, kun HIM- ja In Flames -muusikot yhdistävät voimansa

Saapa nähdä, mikä tämän ”superbändin” kohtalo on. Super-nimikkeen alle sijoitettavilla yhtyeillä ei ole aivan paras mahdollinen elinajanodote: musiikkimediassa puhutaan tasaisin väliajoin kaikenlaisten nimekkäiden muusikoiden sivuprojekteista, joissa kokoonpano on paperilla kivenkova, mutta käytännössä homma jää puuhasteluksi. We Sell the Deadin tapauksessa asialla ovat In Flamesin Niclas Engelin, HIMistä tuttu Gas Lipstick, Drömriketin Jonas Slättung ja Spiritual Beggarsin Apollo Papathanasio.

Millaiseen soppaan entinen HIM-rumpali Gas Lipstick on itsensä tällä kertaa saattanut? Katsotaanpa

Gas Lipstick elikkäs Mika ”Kaasu” Karppinen elää jännittäviä aikoja, sillä miehen uuden yhtyeen debyyttialbumin julkaisu lähenee vääjäämättä. Kaasu yhdisti voimansa varsin nimekkäiden herrojen kanssa, sillä We Sell the Dead -orkesterissa vaikuttavat hänen lisäkseen In Flamesin Niclas Engelin, Spiritual Beggarsista tuttu Apollo Papathanasio sekä Drömriketin Jonas Slättung. Ruotsia siis puhutaan tämän bändin treeneissä.