Levyarvio: Kahden punkbändin kimppalevyssä aistii Mansen hengen – Generals ja Dodge ovat omannäköisiään genreveljiä

Arvio julkaistu Soundissa 7/2022.
Kirjoittanut: Virpi Päivinen.

Arvio

Generals/Dodge
Tampere Hardcore Punk
Joteskii Groteskii

Räyhäävät tamperelaiset genreveljet Generals ja Dodge nauhoittivat split-julkaisun, jonka kannessa hehkuu – mikäs muukaan kuin punatiili. Veikeitä yksityiskohtia pursuavan älppärin puoliskot on tussattu G- ja D-kirjaimin. G-osuuden starttaavan Hippies Make Me Sick -biisin rivakkaotteista soittoa jalostavat villit huudahdukset. Wintermood etenee ontuvin kitarasooloin. Generalsin tarttuvissa biiseissä on kaikuja vanhan liiton brittihardcoresta. Seasta pilkottaa myös The Clashin tai Dead Kennedysin kaltaisten hienojen punksaurusten luita.

Dodgen aloitus I Don’t Belong Here tuo mieleen turkkilaisen progepunkin. Yhtyeen kitarajuoksutukset ovat hupaisia, eikä bassokaan ole epäselvää mölyä, vaan tärkeistä tärkein elementti. Paras hetki koittaa lopuksi, kun Lords Of The New Church -henkinen postpunk -viisu Love Lost sytyttää tulen hihojen alle. Bändien lyriikat ovat samaan aikaan hauskoja ja kantaaottavia. Soundit nivoutuvat yhteen, mutta molemmat bändit kuulostavat myös itseltään.

Kerroksellisuuden tuntu tekee muutenkin mallikkaasta splitistä valmiin oloisen. Hienointa on, että kumpainenkin poppoo osaa tähyillä myös oman punk-aitauksensa ulkopuolelle.

Lisää luettavaa