Levyarvio: Kaikkien aikojen fiesta! Lahjakas Los Bitchos on kuin Khruangbinin huonosti käyttäytyvä pikkusisko

Los Bitchos
Let The Festivities Begin!
City Slang

Los Bitchos on kuin supercoolin Khruangbinin huonosti käyttäytyvä ja villisti bilettävä lontoolainen pikkusisko, joka tanssii pöydillä ja juo yöt läpeensä lähiöpubissa halpaa tequilaa.

Yhtään tytöttelemättä se on siis 2020-luvun lahjakas, omintakeinen ja aavistuksen eriskummallinen supertyttöbändi, joka vähät välittää muiden mielipiteistä taikka genrerajoista. Lontoossa syntyneen mannertenvälisen kokoonpanon hallusinatorinen realismi ja retrofuturistinen instrumentaalisoundi on sooninen piñata, jonka sisältä pursuaa surffieksotiikkaa, psykedeelistä rockia, takaa-ajofunkia, spaghettiwesterniä, latinalaisamerikkalaisia perinnerytmejä, poppia ja tiki lounge -viboja.

Muusikoiden surrealistinen huumori, joka näkyy erityisesti bändin videoissa, paistaa läpi myös heidän musiikistaan: tiukkoja bassolinjoja sekä taidokkaita kitarasooloja säestävät kosmiset syntetisaattorit ja kaiken maailman perkussiot timbaaleista lehmänkelloihin. Kokonaisuudessaan homma kuulostaa johtavan vain yhteen asiaan: kaikkien aikojen fiestaan ja maksimaaliseen hauskanpitoon!