Levyarvio: Kalifornian auringon alta ilman hypeä – P.O.D. taitaa rapin ja rockin fuusion oikeine mausteineen

P.O.D
Circles
Mascot

Yhdysvaltalainen rap rock -yhtye P.O.D. ei ole koskaan keikkaillut Suomessa, mikä on sen viimeisimmän pitkäsoiton kuultuaan todella masentavaa tajuta. Yhtyeen perinteisiä rap metal -elementtejä esimerkiksi reggaeen sekoittava uutuusalbumi ansaitsisi nimittäin ehdottomasti tulla kuulluksi myös livenä.

P.O.D. on Spotify-kuuntelukertojen määrässä verrattavissa esimerkiksi Hollywood Undeadiin – mutta missä vastaava hype? Levyn kansikuvakin on niin kovin vaatimaton, että asiasta tietämätön voisi helposti olettaa sen sisältävän meditaatiomusiikkia.

Sitä albumi ei kuitenkaan ole, vaan adrenaliinia ja mielialaa nostattavaa rapcorea, jota kuunnellessa on vaikea pysyä aloillaan. Albumin parhaimpiin kappaleisiin lukeutuvat esimerkiksi Rockin’ With The Best ja Always Southern California.

Näyttää siltä, ettei nykypäivänä ole mahdollista tehdä rap rock -albumia ilman, että vähintään yhden kappaleen nimessä mainitaan Californiaa. Se ei kuitenkaan levyä pahenna, vaan länsirannikon tunnelma kiedotaan musiikin ympärille niin kiinnostavasti, että kuulija pääsee hyvin lähelle sitä, miltä koko Kalifornian sielun voisi ajatella kuulostavan.