Levyarvio: Kanadalaisten kaksosten uusintakierros täyttää olemassaolon perusteet juuri ja juuri – Teganin ja Saran balladisovitukset toimisivat paremmin demoina

Tegan And Sara
Still Jealous
Sire

Kanadalainen kaksosduo Tegan And Sara on nykyään jo konkarisarjaa. 2000-luvun alussa breikanneista nuorista poppareista on vuosien mittaan kasvanut kypsiä nelikymppisiä naisia. Diskografiaan kuuluu kunnioitettavat kymmenen studioalbumia.

Suomessa duo pysytteli indie-väen puheenaiheena osapuilleen The Con -albumiin (2007) asti, mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa.

Uutuusalbumi Still Jealous täyttää olemassaolon perusteet juuri ja juuri. Kyseessä on akustinen uusintaversio yhtyeen vuonna 2004 julkaistusta So Jealous -albumista. Kun alkuperäinen tapaus oli puhdasverinen bändilevy, nyt tunnelmoidaan akustisesti. Varsin vaatimattomana lisätäkynä levyllä toimii se, että Tegan esittää nyt Saran biisejä ja päinvastoin.

Quinin sisarusten äänet soivat yhteen yhtä näppärästi kuin ennenkin, mutta akustinen ilmiasu osoittaa sävellysten yksipuolisuuden. Oikeastaan vain Where Does The Good Go, I Won’t Be Left ja Wake Up Exhausted saavat riisutusta balladisovituksesta jonkinlaista lisäarvoa ja syvyyttä.

Perusnätisti soiva Still Jealous kuulostaa enemmän demoversiolta vuoden 2004 albumista kuin tuoreelta saati relevantilta näkemykseltä.