Levyarvio: Kokoonpanot muuttuvat, Nazareth on ja pysyy – Tuore levy heittelehtii tasoltaan

Nazareth
Tattooed In My Brain
Frontiers

Skotlantilainen hard rockin dinosaurus Nazareth ei suostu kuolemaan. Yhtyeen alkuperäinen laulaja Dan McCafferty poistui riveistä terveysongelmien vuoksi vuonna 2013, mikä olisi hyvinkin voinut himmentää poppoon virtalähteet.

Mikin varteen houkuteltiin Linton Osbornen lyhyen vierailun jälkeen Krokuksen ja Geezer Butler Bandin vokalisti Carl Sentance, joka kuulemma on kotiutunut bändiin hyvin.

Vaikka Nazarethin tuore pitkäsoitto Tattooed On My Brain ei annostele mitään varsinaista uutta tai mullistavaa, se kuulostaa suurelta osin miellyttävän vapautuneelta albumilta. Yhtyeen yhdessä rustaamat biisit rollaavat sykkeellä, joka tarjoaa melodioille niiden ansaitseman tilan.

Hitaammissa loimutteluissa ryhmä ei tällä kertaa onnistu muistettavasti. Esimerkiksi raukea jolkottelu Rubik´s Romance lienee tylsintä Nazarethia vuosikausiin. Kun touhuun imeytyy juurevaa irvistelyä, ilme venyy tyystin toisenlaiseksi.

Carl Sentancen äänestä puuttuu Dan McCaffertylle ominainen raastava rouheus, mutta hänen eläytymisensä on vähintäänkin kiitettävää. Rokkipaloissa muusikko irrottaa palkeistaan kelpo kiekaisuja.