Levyarvio: Kuin raketti toiselle planeetalle – Kiss Diseasen raaka mutta lupaava debyytti on ankara rokkiräjähdys

Kiss Disease
You Met Me At A Strange Time
Svart

Helsinkiläisen Kiss Diseasen nimeä kantanut kelpo esikois-ep (2020) oli varsinkin You Met Me At A Strange Timen ensimmäiseen puoliskoon verrattuna aika pedestriaaninen katupunkrockpläjäys. Esikoisalbumi on siihen verrattuna raketti toiselle planeetalle.

Ella Kiven ja Alex Stödin käsissä mouruavat sähköiset tulikepit ampuvat rokkiräjähdyksiä basisti Petrus Hirvosen ja rumpali Anni Kososen ankaralla kädellä takoman kompin päälle. Siihen sekaan Kivi raivoaa jotain, mistä ei ihan vielä saa selvää. Avausbiisin nimi Alpha Maid lienee viittaus Turbonegroon. Hurja nimikappale petraa raskaine väliosineen siitäkin. Tämä on silkkaa toimintarockia ja mieleen tulee MC5:n ohella sellaisia menneitä nimiä kuin Iris Flower Group ja Young Heart Attack.

Speed ’n’ Doubt ja Larger Than Life lienevät albumin tarttuvimmat kappaleet. Kuunteluiden myötä muutkin biisit alkavat vähitellen hahmottua. Kosonen soittaa myös Tamara Luonto -bändissä, johon kytkeytyvä power pop -yhtye Plastic Tones on Kiss Diseaselle oiva moderni verrokki. Honey Sheets -kappaleessa kuuluu The Stooges -sävyjä. You Met Me At A Strange Time on raaka, mutta lupaava debyytti, jolle saadaan toivottavasti mahdollisimman pian jatkoa.